Retentia urinara este definita ca fiind inabilitatea de eliminare completa a continutului din vezica urinara. Este caracterizata printr-o nevoie persistenta de a merge la toaleta chiar si dupa urinare. Evident, volumul de urina este redus, este eliminat cu mai putina forta si un curent mai slab.

Este foarte usor sa va dati seama atunci cand vezica urinara nu este golita pentru ca la palpare, este umflata si tare.

Uneori, retentia are un caracter acut, adica poate aparea abrupt si in cazul acesta, necesita atentie medicala imediata. In unele cazuri, retentia urinara devine cronica. Retentia urinara cronica vi s-ar putea parea inofensiva la inceput dar pe perioade mai indelungate, poate dauna rinichilor datorita volumului mare de urina retinuta.

Mai exista si unele situatii in care problema apare datorita unor obstructionari, precum in cazul prostatei marite, din cauza unor tumori, formatiunii de pietre in tractul urinar sau cicatrizarii uretrei. Uneori, retentia urinara este datorata unei disfunctii de contractie, asociata in general cu probleme cerebrale sau nervoase si alteori datorate anesteziei sau unor interventii chirurgicale.

Este lesne de inteles ca un consult medical devine un pas important pentru a reusi sa scapati de retentia urinara. Un doctor este cel care poate identifica baza problemei si poate recomanda sau oferi un tratament corespunzator.

Totodata, exista cateva remedii naturale ce va ajuta sa luptati impotriva retentiei dar care sunt solutii adiacenta pentru tratarea problemei.

Apa de cocos
Consumati apa proaspata de cocos deoarece este cunoscuta ca fiind un remediu in cazul mai multor probleme ce vizeaza sistemul urinar. Apa de cocos are proprietati diuretice moderate, ajutand la filtrarea urinei si a bacteriilor din vezica urinara.

Sucul de ananas
Va este greu sa gasiti apa proaspata de cocos? Atunci puteti alege sucul de ananas. Doar sa cautati un suc 100% pur, nu unul cu arome artificiale sau plin de zahar.

Sucul de morcovi
O alta bautura pe care o puteti consuma in mod regulat pentru a va tine sub control retentia urinara este sucul de morcovi. Consumul acestui suc extrem de sanatos este benefic daca aveti o senzatie de arsura de fiecare data cand va goliti vezica urinara.

Ceaiul de papadie
Mergeti la cel mai apropiat plafar sau magazin de alimente organice si cumparati-va ceai de papadie. Tamaduitorii traditionali recomanda consumul acestui ceai de plante pentru persoanele care sunt afectate de o nevoie constanta de a merge la toaleta.

Palmier pitic
Mai devreme am mentionat faptul ca una dintre cauzele retentiei urinare este marirea prostatei. O planta medicinala despre care se spune ca ar fi foarte buna pentru reducerea dimensiunii prostatei este palmierul pitic, care poate veni in varii forme.

Lemn dulce indian
Unele cazuri de retentie urinara datorate infectiilor bacteriene ar putea fi tratate cu ajutorul lemnului dulce indian. Aceasta planta medicinala puternica este cunoscuta pentru proprietatile sale antimicrobiene. Este cunoscuta si pentru faptul ca ajuta la alinarea inflamatiei vezicii urinare.

Urzica
Un alt remediu pentru inflamatia vezicii urinare este urzica. Conform expertilor in plante medicinale, are proprietati diuretice, mai exact consumul de urzica va poate ajuta sa va goliti pe deplin continutul din vezica urinara.

Salcia
Aceasta planta este un remediu popular pentru tratarea pietrelor de pe tractul urinar si deci, poate oferi o alinare in cazul retentiei urinare. Mai mult, salcia este cunoscuta pentru faptul ca pune capat senzatiei de arsura ce apare de obicei in cazul acestei probleme.

Acestea sunt doar cateva dintre remediile naturale eficiente in cazul retentiei urinare. Daca va doriti sa le incercati pe unele dintre ele, asigurati-va ca anuntati cadrele medicale despre planul vostru.

Acest lucru este in special important pentru persoanele diagnosticate cu o tulburare medicala legata de sistemul urinar sau auxiliar acestuia si pentru cei care se afla sub tratament.

4 thoughts on “Remedii naturale impotriva retentiei urinare

  1. Sunt de acord cu multe dintre punctele abordate in articol si apreciez modul in care autorul a argumentat fiecare afirmatie. Un articol foarte bine scris.

  2. Este impresionant cum autorul a reusit sa adune atatea informatii relevante intr-un singur loc. Aprecierea mea pentru munca depusa se reflecta in aceste cuvinte.

  3. Cred ca autorul a abordat foarte bine subiectul si a oferit o perspectiva echilibrata asupra acestuia. Am invatat multe lucruri noi citind acest articol.

  4. Articolul de pe acest link este extrem de interesant si informativ. M-am bucurat sa aflu mai multe despre subiectul discutat si am gasit informatiile foarte utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *