Mul?i dintre noi se gândesc s? utilizeze oala sub presiune pentru a fierbe diverse alimente, dar posibilit??ile acestui aparat nu se opresc aici.
Cu ajutorul unei oale sub presiune, po?i prepara mai rapid ?i u?or, diverse feluri de mâncare, inclusiv fripturi delicioase ?i suculente. Vei descoperi în continuare câteva re?ete care te vor convinge de versatilitatea acestui recipient.
Friptura frageda si suculenta realizata cu oala sub presiune
Dac? ai la dispozi?ie o oal? sub presiune de bun? calitate, ar fi un p?cat s? nu î?i diversific?m modurile în care aceasta poate fi folosit?.
Nu trebuie s? ne limit?m doar la prepararea supelor sau a porumbului fiert. În schimb, putem experimenta ?i alte re?ete delicioase de friptur?, care pot fi preparate rapid ?i u?or.
Iat? câteva sugestii pe care le po?i încerca alaturi de cei dragi.
Friptura de porc cu usturoi si ceapa
Aceast? re?et? este dedicat? în primul rând iubitorilor de carne de porc care prefer? un fel principal fraged ?i suculent.
Alegerea inteligent? a buc??ii de carne va determina dac? ve?i ob?ine un rezultat mai gras sau mai slab. Bucatarul recomand? spata sau pulpa pentru fragezimea lor inegalabil?, dar dac? dore?ti te po?i orienta c?tre ceaf?.
Pentru a pregati aceastã retetã avem nevoie 1.5 – 2 kg carne de porc, 6 – 8 cepe, 10 catei de usturoi, cel pu?in 2 ardei kapia sau grasi. Condimentele adecvate includ sare, piper, boia dulce ?i semin?e de chimen.
Carnea se rumene?te într-un strop de ulei împreun? cu semin?ele de chimen prajite pentru aproximativ 3 – 4 minute pe fiecare parte la foc mare.
Se adaugã apoi legumele si condimentele iar la final aproximativ 100 ml apa. Oala se lasã la fiert timp aproximativ o ora la foc mic cu capacul pus.
Rezultatul? O fripturã delicioasã perfect acompaniatã cu un piure cremos din cartofi sau mamaligã si salatã proaspata.
Friptura de vita cu legume
Carnea de vitel este una minunat? prin natura sa bogat? în arome dar necesitã aten?ie specialã pentru a-i asigura textura fragedã doritã.
Pentru aceasta avem nevoie: cateva felii consistente din carnea aleas? ,4-5 cartofi cur?ta?i ,o ceap? t?iat? m?runt , ?elin? t?iat? cubule?e , morcov t?iat felii , fa?ii din ardeii gra?i ?i pastai galbene precum ?i ro?ii bulionate (300g).
Condimentele recomandate includ sare, piper negru proasp?t m?cinat ,usturoiu aromat, cimbru ?i origano . Dup? rumenirea c?rnii ?i ad?ugarea restului ingredientelor ?i condimentelor dup? gust se las? s? fiarb? timp între 45 ?i 60 minute.
Acest fel este foarte apreciat pentru multitudinea sa aromelor dar ?i pentru faptul c? nu necesit? neaparat garnitur?, putand fi servit simplu alaturat doar une salate proaspete.
Muschiuletul dulce-acrisor : Muschiuletul impreuna cu merele
Daca esteti adeptu retetelor dulci-acrisoare aceasta propunere este exact ceea ce v-a trebuit . Propunerea noastr? include :500g muschiulet porc, 7-8 mere (în func?ie dimensiuni) ?i o singur? ceap?.
Pentru condimentare v-am sugerat sarea,salvia ?i rozmarinul toate combinate oferind un gust discret,dulce-acrisor inspiratie orientala.
In ulei incins se prajeste carnea impreuna cu ceapa intreaga urmand ca dupa schimbarea culorii sa fie adaugata apa(100ml), merele curatate bine si condimentele.
Se lasa tot amestecul sa fiarba aproximativ 25 minute. Dupa terminarea procesului bucatile intregi de carne pot fi scoase pe o tava iar merele ramase potfi strivite in sos.
Acest articol mi-a starnit pofta imediata de friptura! Retetele prezentate par foarte gustoase si usor de facut. Oala sub presiune este cu siguranta un accesoriu util in bucatarie, mai ales cand vrei sa pregatesti ceva rapid si savuros. Multumesc pentru aceasta resursa utila!
Am tot auzit despre oalele sub presiune si despre cat de repede pot gati, asa ca m-am bucurat sa gasesc acest articol cu retete rapide de friptura. Sunt impresionat de modul detaliat in care sunt descrise pasii si ingredintele necesare pentru fiecare reteta. Voi incerca cu siguranta cateva dintre ele.
Retetele prezentate in acest articol sunt extrem de utile pentru persoanele care au o viata agitata si nu au mult timp la dispozitie pentru gatit. Friptura facuta la oala sub presiune este o metoda rapida si eficienta de a pregati un fel principal delicios. Imi place faptul ca articolele de pe acest site sunt bine structurate si usor de urmat.
Sunt impresionata de diversitatea retetelor prezentate in acest articol, de la friptura de porc cu miere si mustar pana la friptura de vita cu sos de rosii si vin. Ideea de a gati aceste preparate intr-o oala sub presiune mi se pare geniala, mai ales ca timpul de gatire este redus semnificativ.
Articolul este foarte util pentru persoanele care sunt mereu pe fuga si nu au timp sa gateasca. Retetele rapide de friptura facute la oala sub presiune par a fi o solutie perfecta pentru a pregati un fel de mancare delicios in doar cateva minute. Cu siguranta voi incerca aceste retete acasa!